Вести

KURS KONZERVACIJE KERAMIKE – U toku je prijavljivanje za Jesenji kurs!

КУРС КОНЗЕРВАЦИЈЕ КЕРАМИКЕ у Централном институту за конзервацију

У току је пријављивање за Јесењи курс!

Централни институт за конзервацију у Београду организује Курс конзервације керамике, који се током године реализује као два курса: Пролећни и Јесењи, у трајању од по пет месеци, (једном седмично, четири сата). Обука је намењена свима који су заинтересовани да стекну теоријска и практична знања из области конзервације археолошких и етнолошких предмета од керамике. Једну групу чини до седам полазника, што омогућава да се свакоме од њих посвети пуна пажња. Обуку чини фонд од 80 часова.

Програм Курс конзервације керамике обухвата:

  • Теоријска предавања из области заштите културних добара, керамике у археолошком и историјском контексту, основе технологије керамике, основе превентивне конзервације, етичког поступања – према Етичком кодексу ИЦОМ (Међународног савета музеја).
  • Практичну обуку, демонстрацију и објашњења примене конзерваторских метода, техника и материјала, који се користе у конзерваторском третману керамике.

Цена партиципације за материјал износи 1.700 динара месечно за студенте и незапослене, односно 2.500 динара месечно за запослене полазнике.

Пријава: drive.google.com/…/0B4I8qSqN5LccR0hUR1ZuYVItX…/view…

kurs_konzervacije

Контакт: 

  • Централни институт за конзервацију, Теразије 26, 11000 Београд
  • Тел:011/36.23.042; 36.23.353; 36.23.346/локал 16; (Звездана Поповић) 064/83.89.895
  • e-mail: zvezdana.popovic@cik.org.rs, maja.zivkovic@cik.org.rs, info@cik.org.rs