Vesti

KURS KONZERVACIJE KERAMIKE – U toku je prijavljivanje za Jesenji kurs!

KURS KONZERVACIJE KERAMIKE u Centralnom institutu za konzervaciju

U toku je prijavljivanje za Jesenji kurs!

Centralni institut za konzervaciju u Beogradu organizuje Kurs konzervacije keramike, koji se tokom godine realizuje kao dva kursa: Prolećni i Jesenji, u trajanju od po pet meseci, (jednom sedmično, četiri sata). Obuka je namenjena svima koji su zainteresovani da steknu teorijska i praktična znanja iz oblasti konzervacije arheoloških i etnoloških predmeta od keramike. Jednu grupu čini do sedam polaznika, što omogućava da se svakome od njih posveti puna pažnja. Obuku čini fond od 80 časova.

Program Kurs konzervacije keramike obuhvata:

  • Teorijska predavanja iz oblasti zaštite kulturnih dobara, keramike u arheološkom i istorijskom kontekstu, osnove tehnologije keramike, osnove preventivne konzervacije, etičkog postupanja – prema Etičkom kodeksu ICOM (Međunarodnog saveta muzeja).
  • Praktičnu obuku, demonstraciju i objašnjenja primene konzervatorskih metoda, tehnika i materijala, koji se koriste u konzervatorskom tretmanu keramike.

Cena participacije za materijal iznosi 1.700 dinara mesečno za studente i nezaposlene, odnosno 2.500 dinara mesečno za zaposlene polaznike.

Prijava: drive.google.com/…/0B4I8qSqN5LccR0hUR1ZuYVItX…/view…

kurs_konzervacije

Kontakt: 

  • Centralni institut za konzervaciju, Terazije 26, 11000 Beograd
  • Tel:011/36.23.042; 36.23.353; 36.23.346/lokal 16; (Zvezdana Popović) 064/83.89.895
  • e-mail: zvezdana.popovic@cik.org.rs, maja.zivkovic@cik.org.rs, info@cik.org.rs